Bardzo szybki i pyszny obiad. Pod warunkiem, że użyjemy dobrych składników. Polecam z makaronem Penne Polskie Młyny .
Składniki:
- 200 gr. makaronu penne Polskie Młyny
- 1 cukinia tarta ze skórką (ok. 200 gr)
- 8 zielonych szparagów
- 1 szalotka
- 2 łyżki masła
- 150 gr boczku parzonego wędzonego
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 ząbki czosnku (poszatkowane)
Makaron
ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. W międzyczasie opłukać cukinię i zetrzeć
ze skórką na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić na plasterki. Szparagi opłukać
i odłamać twarde końce, pokroić na kawałki. Cebulkę poszatkować w drobną
kosteczkę.
Na
patelni podsmażyć boczek dodać cebulkę, czosnek, szparagi i masło, posypać solą
i podsmażyć na umiarkowanym ogniu przez kilka minut. Następnie dodać startą
cukinię, smażyć mieszając przez około 1 - 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać makaron i wymieszać. Doprawić w razie konieczności solą i pieprzem.
Szybko i smacznie :) Miłego weekendu! :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie :) buziaki
UsuńBardzo fajny przepis, postaram się nie długo go przygotować, bo wygląda mega mniam!
OdpowiedzUsuńJa mogę jeść codziennie ;) polecam :)
UsuńKażdy składnik w moim smakowym guście, więc obstawiam, że będzie bardzo smacznie. :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSuper przepis! Pożyczam :D
OdpowiedzUsuńRobię niemal identyczny :) jest świetny!
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam ;)
Usuń