poniedziałek, 3 lutego 2014

Paluszki z łososia

Delikatnie doprawione, bez zbędnych dodatków pyszne paluszki rybne.






Składniki:
  • 400 gr filetu z łososia bez skóry i ości
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Rybę pokroić w paski o szerokości 2-3 cm, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie w miseczce rozbić jajko a na talerzyk wsypać bułkę tartą. Paluszki maczać w jajku i obtaczać w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim gazie.

9 komentarzy:

  1. Zapraszam do konkursu Walentynkowego :)
    http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/2014/02/konkurs-walentynkowy-z-nagrodami.html
    Pozdrawiam, Aga

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje za zaproszenie :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Pyszny pomysł na obiad :) takie paluszki z lososia..mniam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Spróbuję, bo sama paluszków rybnych nigdy nie robiłam :) Bardzo dobry pomysł.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj naprawdę warto :) pozdrawiam

      Usuń