poniedziałek, 12 czerwca 2017

Omlet ze szparagami, boczkiem i fetą

Po dość długiej przerwie wracam z pysznym omletem naładowanym wszystkim co najlepsze!



Składniki:
  • 1 szalotka (pokrojoną w kostkę)
  • łyżka tartego cheddara
  • 100 gr boczku parzonego (pokrojonego w paski)
  • 4 sztuki główek szparagów
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • 40 gr sera feta
  • 1 łyżka szczypiorku
  • sól, pieprz


Na patelni podsmażyć szparagi, boczek i cebulkę. Jak szparagi delikatnie zmiękną (około 4-5 minut)odłożyć na talerz.
Na patelni roztopić łyżkę masła i rozprowadzić je po całej patelni. W międzyczasie w misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem śmietany, soli i pieprzu.
Masę jajeczną wylać na patelnię i smażyć przez ok. 2 minuty. Następnie ułożyć boczek, cebulkę i szparagi a po minucie smażenia dodać starty cheddar, szczypiorek i fetę. Smażyć jeszcze przez około minutę. 

2 komentarze:

  1. Wow, świetnie wygląda ten omlet, naprawdę. Nie mogę się doczekać już, aż go przyrządze! Dziękuje za podzielenie się.

    OdpowiedzUsuń