Po dość długiej przerwie wracam z pysznym omletem naładowanym wszystkim co najlepsze!
Składniki:
- 1 szalotka (pokrojoną w kostkę)
- łyżka tartego cheddara
- 100 gr boczku parzonego (pokrojonego w paski)
- 4 sztuki główek szparagów
- 3 jajka
- 2 łyżki śmietany
- 40 gr sera feta
- 1 łyżka szczypiorku
- sól, pieprz
Na patelni podsmażyć szparagi, boczek i cebulkę. Jak szparagi delikatnie zmiękną (około 4-5 minut)odłożyć na talerz.
Na patelni roztopić łyżkę masła i rozprowadzić je po całej patelni. W międzyczasie w misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem śmietany, soli i pieprzu.
Masę jajeczną wylać na patelnię i smażyć przez ok. 2 minuty. Następnie ułożyć boczek, cebulkę i szparagi a po minucie smażenia dodać starty cheddar, szczypiorek i fetę. Smażyć jeszcze przez około minutę.
Wow, świetnie wygląda ten omlet, naprawdę. Nie mogę się doczekać już, aż go przyrządze! Dziękuje za podzielenie się.
OdpowiedzUsuńŻyczę smacznego :*
Usuń