Pyszny kawałek mięcha z duzą porcją świeżego "pesto" pietruszkowego oraz jajkiem.
Składniki na bitki:
- 1 pierś z kurczaka
- sól
- pieprz
- 1 jajko + 2
- bułka tarta
- olej
- garśc sera tartego
Mięso oczyścic z błonek, przekroic na 2 płaty i rozbic. Opruszyc solą i pieprzem. Obtoczyc w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Usmazyc na odrobinie oleju. Dodatkowo usmazyc 2 jajka sadzone.
Składniki na pesto:
- pęczek pietruszki
- 1/2 ząbka czosnku
- 2 łyki tartego parmezanu
- 1 łyzka oliwy
- 1 łyzka masła
Składniki na pesto zmiksowac blenderem.
Nasze gotowe kotlety smarujemy "pesto" na to kładziemy sadzone jajko i posypujemy delikatnie serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz