środa, 12 kwietnia 2017

Kotlet pietruszkowy

Pyszny kawałek mięcha z duzą porcją świeżego "pesto" pietruszkowego oraz jajkiem. 




Składniki na bitki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko + 2 
  • bułka tarta
  • olej
  • garśc sera tartego
Mięso oczyścic z błonek, przekroic na 2 płaty i rozbic. Opruszyc solą i pieprzem. Obtoczyc w rozmąconym jajku i bułce tartej. 
Usmazyc na odrobinie oleju. Dodatkowo usmazyc 2 jajka sadzone.


Składniki na pesto:

  • pęczek pietruszki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 2 łyki tartego parmezanu
  • 1 łyzka oliwy
  • 1 łyzka masła
Składniki na pesto zmiksowac blenderem.

Nasze gotowe kotlety smarujemy "pesto" na to kładziemy sadzone jajko i posypujemy delikatnie serem.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz