niedziela, 11 listopada 2012

Zupa pieczarkowa z makaronem

Ogólnie lubię wszystkie zupy, ale ta to dla mnie takie wspomnienie dzieciństwa... chociaż nie jestem do końca wstanie odtworzyć smaku zupy jaka moja mama przyżądzała, ale mimo tego jest bardzo smaczna i godna polecenia.





Składniki:
  • 200 gr obranych i pokrojonych w paseczki pieczarek
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • łyżka masła
  • 1 litr bulionu (może być z kostki) grzybowego
  • pietruszka
  • makaron
  • śmietana słodka
Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle, następnie podlewamy wszystko bulionem i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania się zupy dodajemy śmietanę i pietruszkę. Podajemy z ugotowanym makaronem.

2 komentarze:

  1. widzę, że jesteś z tego rejonu gdzie podaje się pieczarkową z makaronem (w moim z ziemniakami i zawsze mnie dziwią kluchy:P)

    OdpowiedzUsuń
  2. Powinnaś spróbować, bo warto :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń