czwartek, 7 czerwca 2012

Pierogi z farszem z wątróbek

Podany przeze mnie  farsz jest doskonały żeby przemycić wątróbki do jadłospisu. Wiele osób nie znosi ich a te pierogi smakują znakomicie i gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka z talerza.


Potrzebne będzie ciasto na pierogi (Przepis)

Farsz:
  • 0,5 kg wątróbek drobiowych
  • 4 udka lub pałki z kurczaka
  • 6 średnich pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 łyżki śmietany słodkiej
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Udka z kurczaka doprawić solą i pieprzem obsmażyć do miękkości, tak samo usmażyć wątróbke. Pieczarki i cebule pokroić usmażyć na odrobinie oleju.

Z udek z kurczaka wybrać mięso włożyć do miski dodać do tego wątróbke, pieczarki, cebulę, śmietanę, natkę pietruszki doprawić do smaku solą i pieprzem. Następni zmiksować wszystko blenderem. No i nasz farsz jest gotowy!

Wałkujemy ciasto, wycinamy krążki na pierogi i nakładamy farsz.

Następnie zagotować wodę w dużym garnku z solą – do smaku!Wrzucać pierogi, po wypłynięciu ich na górę gotować około 6-8 minut!Polać usmażoną cebulą z boczkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz