Idealny gulasz z dominującym smakiem grzybów. Sezon grzybowy w pełni wiec nie ma co czekac tylko zabierac się za gotowanie. Do przepisu uzyłam Mąki Szymanowkiej Ekologicznej oraz Oleju Polskiego.
Składniki:
- 1 kg łopatki pokrojonej w duzą kostkę
- 2 średnie cebulę pokrojone w kostkę
- 400-500 gr świerzych grzybów leśnych pokrojonych w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 2 świeże pomidory
- 3 łyzki Oleju Polskiego Rzepakowego
- 1/2 łyzki Mąki Szymanowskiej Ekologicznej
- 1 łyżeczka cząbru
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- szczypta ostrej papryki\
- sól
- pieprz
Idealny przepis na taką pogodę...z chęcią wypróbuje pozdrawiam
OdpowiedzUsuń