Na pewno każdy z Was,
choć raz próbował
ziemniaczków nacinanych a czy próbowaliście kiedyś zrobić w taki sposób
mięso? Gwarantuje wam wspaniałe doznania;)
Składniki:
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- kilka plasterków boczku wędzonego (wszystko zalezy ile będzie nacięć)
- tyle samo pół plasterków cebuli co boczku
- sól
- pieprz
- papryka wędzona
- 1/2 łyżeczki miodu
Pierś nacinamy ostrym nozem w odstępach około 8 mm-1 cm (ale nie do konca, nie wolno przeciąć piersi). Mięso nacieramy przyprawami (ostrożnie z solą-boczek jest słony). W kazdą szparkę wkładamy plaster boczku oraz cebulę. Pierś polewamy miodem. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180-190 stopni C) pieczemy około 30-40 minut (wszystko zalezy jak duza jest sztuka mięsa) mozna pod koniec pieczenia włączyć funkcje grill.
Świetny wpis!
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie, a tam wszystko o jagodach Acai, na pewno nie mieliście pojęcia o niektórych właściwościach :)