Chrupiąca skórka i soczysty środek. Czego więcej można oczekiwać od piersi z kurczaka :)
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- słodka papryka w proszku
- sól
- pieprz
- mąka kukurydzaną
- olej
Oczyścić mięso, a następnie delikatnie rozbić i obtoczyć przyprawach z każdej strony. Odstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozgrzać na patelni olej, a mięso oprószyć z każdej strony mąką kukurydzaną. Smażyć na złoty kolor, najpierw kilka minut z każdej strony na średnim ogniu pod przykryciem a na sam koniec bez przykrycia na mocniejszym ogniu tak żeby skórka była chrupiąca.
piersi - proste i smaczne;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do nas na kulinarny konkurs ;)
http://mamnatosposob.pl/?p=478
:) pozdrawiam
UsuńWygląda super apetycznie ,uwielbiam takie soczyste filety
OdpowiedzUsuńPyszności )
Pozdrawiam
Pozdrawiam
UsuńSuper proste, a na pewno smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńŁukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/
Bardzo pyszni :)
Usuńajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńRobiłam ten przepis i piersi wyszły wspaniale :)
OdpowiedzUsuńprzepisy-iwony.blogspot.com
Bardzo sie cieszę Iwonko :) że smakowały :)
Usuńna taka pierś to i ja bym się skusiła :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń