czwartek, 25 września 2014

Soczysta pierś z kurczaka w "polencie"

Chrupiąca skórka i soczysty środek. Czego więcej można oczekiwać od piersi z kurczaka :)



Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • słodka papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • mąka kukurydzaną 
  • olej
Oczyścić mięso, a następnie delikatnie rozbić i obtoczyć przyprawach z każdej strony. Odstawić do lodówki na 20 minut.  Po tym czasie rozgrzać na patelni olej, a mięso oprószyć z każdej strony mąką kukurydzaną. Smażyć na złoty kolor, najpierw kilka minut z każdej strony na średnim ogniu pod przykryciem a na sam koniec bez przykrycia na mocniejszym ogniu tak żeby skórka była chrupiąca. 

10 komentarzy:

  1. piersi - proste i smaczne;)
    zapraszam do nas na kulinarny konkurs ;)
    http://mamnatosposob.pl/?p=478

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super apetycznie ,uwielbiam takie soczyste filety
    Pyszności )
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Super proste, a na pewno smakuje pysznie :)
    Łukasz http://kuchniaalukasza.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. ajć, aż mi ślinka pociekła tak apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam ten przepis i piersi wyszły wspaniale :)
    przepisy-iwony.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. na taka pierś to i ja bym się skusiła :) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń