Mocno alkoholowy, przełożony pysznym kokosowym kremem, czysty raj dla miłośników kokosa!
Przepis na biszkopt z tego przepisu
Składniki pozostałe:
- 400 ml śmietanki kokosowej
- mała buteleczka likieru kokosowego Malibu
- 6 łyżek cukru pudru
- 500 gr mascarpone
- 200 gr białej czekolady
- wiórki kokosowe do dekoracji
Koniecznie przygotować dzień wcześniej: śmietanę kokosową podgrzać w garnku, dodać czekoladę poczekać aż się rozpuści i zdjąć z ognia. Odstawić do lodówki na całą noc. Na drugi dzień, zmiksować mascarpone z cukrem pudrem, w oddzielnej misce ubić naszą śmietankę kokosową. Następnie połączyć oby dwie masy. Dodać pół buteleczki trunku i dokładnie wymieszać. Biszkopt pokroić na 3 krążki. Skropić go resztą likieru, na to wykładać porcję kremu. Po obłożeniu tortu masą kokosową obłożyć go z boków wiórkami kokosowymi, na górę można użyć płatków świeżego kokosa i "listków" czekolady wstawić nasz gotowy tort do lodówki na 2-3 godzinki.
PS Jeżeli tort będą jadły dzieci należy zdecydowanie zmniejszyć ilość alkoholu :)
Czuję, że by mi baaardzo smakował :D
OdpowiedzUsuńJeżeli lubisz kokosy to na pewno ;) pozdrawiam
UsuńTort wygląda niesamowicie, musi być pyszny.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Również pozdrawiam :)
UsuńBardzo fajny przepis na krem kokosowy, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńKrem jest rewelacyjny :) pozdrawiam
Usuńtrzeba będzie zrobić bo to moje smaki
OdpowiedzUsuńMoje też ;) pozdrawiam
UsuńMniam...brzmi ciekawie pozdrawiam
OdpowiedzUsuńnie jestem miłośnikiem kokosa, ale wygląda świetnie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :) pozdrawiam
Usuń