Delikatnie doprawione, bez zbędnych dodatków pyszne paluszki rybne.
Składniki:
- 400 gr filetu z łososia bez skóry i ości
- jajko
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- bułka tarta
- olej do smażenia
Rybę pokroić w paski o szerokości 2-3 cm, oprószyć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Następnie w miseczce rozbić jajko a na talerzyk wsypać bułkę tartą. Paluszki maczać w jajku i obtaczać w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju, na średnim gazie.
muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszny pomysł na obiad :) takie paluszki z lososia..mniam!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie pyszne :) pozdrawiam
UsuńDziękuje za zaproszenie :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSpróbuję, bo sama paluszków rybnych nigdy nie robiłam :) Bardzo dobry pomysł.
OdpowiedzUsuńSpróbuj naprawdę warto :) pozdrawiam
UsuńProte i pyszne.. super pomysł!
OdpowiedzUsuń