Jak zwykle coś prostego dla miłośników mięsa.
Składniki:
- 400 gr polędwicy wieprzowej
- 300 gr pieczarek
- 1 średnia cebula + mała cebulka do sosu
- olej
- sól
- pieprz
- masło
- natka pietruszki
- odrobina śmietanki do sosu
Mięso porcjujemy na 8 średnich kawałków, rozbijamy bardzo cienko, posypujemy pieprzem i solą z obu dwóch stron. Przygotowujemy sobie farsz: Pieczarki (150 gr) i cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać masło doprawić solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Na każdego kotleta wykładamy porcje farszu i ciasno zwijamy, następnie spinamy wykałaczką. Podsmażamy do zrumienienia na rozgrzanym oleju . Dodajemy resztę pokrojonych pieczarek i poszatkowaną małą cebulkę oraz łyżkę masła. Smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy wszystko wrzącą wodą dusimy pod przykryciem około 1 godziny, doprawiamy sos a na sam koniec dodajemy śmietankę i natkę pietruszki.
Ale prosty przepis, koniecznie muszę wypróbować:-)
OdpowiedzUsuńPozdrwiam
A jaki smaczny :) pozdrawiam
Usuń