Torty bezowe należą do moich ulubionych, już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam tak pyszny. Była uczta.....mniam......Płyty bezowe tym razem kupiłam ale polecam z tego przepisu
Składniki na krem:
- 300 ml śmietany kremówki
- około 2 łyżek cukru pudru
- 2 szklanki jagód
- 2 śmietan-fixy
Śmietanę ubijamy. 1.5 szklanki jagód miksujemy na mus razem z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy mus i resztę jagód, dokładnie mieszamy. Blaty bezowe przekładamy jagodowym kremem.
Składniki na polewę:
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany słodkiej
Nasz gotowy tort polewamy gotową polewą.
A gdzie można kupic takie gotowe blaty bezowe
OdpowiedzUsuńWitam! Ja kupilam w piekarni i napewno tam znajdziesz takie gotowe blaty bezowe. Pozdrawiam :)
Usuń