środa, 11 września 2013

Tort bezowy z jagodami

Torty bezowe należą do moich ulubionych, już nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam tak pyszny. Była uczta.....mniam......Płyty bezowe tym razem kupiłam ale polecam z tego przepisu




Składniki na krem:
  • 300 ml śmietany kremówki
  • około 2 łyżek cukru pudru
  • 2 szklanki  jagód
  • 2 śmietan-fixy
Śmietanę ubijamy. 1.5 szklanki jagód miksujemy na mus razem z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy mus i resztę jagód, dokładnie mieszamy. Blaty bezowe przekładamy jagodowym kremem. 

Składniki na polewę:

  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki śmietany słodkiej
Składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy chwilę aż do połączenia składników. 
Nasz gotowy tort polewamy gotową polewą.

2 komentarze:

  1. A gdzie można kupic takie gotowe blaty bezowe

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam! Ja kupilam w piekarni i napewno tam znajdziesz takie gotowe blaty bezowe. Pozdrawiam :)

      Usuń