sobota, 7 września 2013

Sałatka meksykańska

Jest to chyba jedna z najlepszych sałatek na tym blogu, goście nie mogą się od niej oderwać i znika w mgnieniu oka. Bardzo polecam. Niestety nie mam więcej zdjęć (myślałam, że chociaż trochę zostanie)
Sałatka znakomicie smakuje z winem francuskim firmy  Celebro 


Składniki:

  •  2 piersi z kurczaka
  •  1/2 kapusty pekińskiej
  •  4 pomidory 
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych
  •  6  łyżek majonezu
  •  6 łyżek keczupu
  •  przyprawa meksykańska
  •  1 paczka czipsów - (ja użyłam chipsów,które wyglądają  jak frytki)
  • 150 gr sera żółtego
  • sól
  • pieprz

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą. Usmażyć na oleju na złoty kolor.
Majonez wymieszać z keczupem, doprawić przyprawą meksykańską.

Sałatkę układać w kolejności od dołu:

1. Pokrojona kapusta pekińska polana delikatnie sosem
2. Pokrojone pomidory delikatnie doprawione solą i pieprzem
3. Filet z kurczaka 
4. Kukurydza
5. Ogórki  konserwowe pokrojony w kostkę
6. Sos 
7. Ser pokrojony w kostkę
8. Chipsy

3 komentarze:

  1. Robię ją dzisiaj, już po raz drugi. Pierwszy raz był na sylwestra. Wszyscy są zachwyceni, w związku z tym na życzenie gości, którzy nas dziś odwiedzą nie może jej zabraknąć. Jest przepyszna!!!! Polecam każdemu i dziękuję za przepis.

    OdpowiedzUsuń