poniedziałek, 15 lipca 2013

Cukiniowe kotlety

Cukinie i kabaczek uwielbiam w takiej wersji, mogła bym jeść bez końca, proponuję dzisiaj pyszną propozycję na śniadanie lub kolację na pewno każdemu zasmakuję. 




Składniki:
  • cukinia
  • pieprz 
  • sól
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej
Cukinie obieramy i kroimy na mniej więcej takie same talarki. Każdy krążek solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajko wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Następnie maczamy każdy kawałek cukinii w jaku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju na rumiano, po usmażeniu kładziemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam! :) u mnie jeszcze w takiej formie robiło się patisony :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Patisonów jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie spróbować :) pozdrawiam

      Usuń
  2. Przepyszne cukiniowe placuszki, wyglądają wyśmienicie :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam! przysmak lata :) polecam też cukinię z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/

    OdpowiedzUsuń