Cukinie i kabaczek uwielbiam w takiej wersji, mogła bym jeść bez końca, proponuję dzisiaj pyszną propozycję na śniadanie lub kolację na pewno każdemu zasmakuję.
Składniki:
- cukinia
- pieprz
- sól
- bułka tarta
- jajko
- olej
Cukinie obieramy i kroimy na mniej więcej takie same talarki. Każdy krążek solimy i pieprzymy z każdej strony. Jajko wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Następnie maczamy każdy kawałek cukinii w jaku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na bardzo rozgrzanym oleju na rumiano, po usmażeniu kładziemy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Uwielbiam! :) u mnie jeszcze w takiej formie robiło się patisony :)
OdpowiedzUsuńPatisonów jeszcze nie jadłam, muszę koniecznie spróbować :) pozdrawiam
UsuńPrzepyszne cukiniowe placuszki, wyglądają wyśmienicie :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSą wyśmienite :) również pozdrawiam
Usuńuwielbiam! przysmak lata :) polecam też cukinię z grilla http://www.zgrilla.pl/grillowany-kurczak-z-cukinia-i-sosem-czosnkowym/
OdpowiedzUsuń