poniedziałek, 20 maja 2013

Warzywno-mięsny gulasz

Pyszna propozycja na obiadek, jak już brak Wam propozycji i inspiracji możecie zdecydowanie skorzystać z tego przepisu. 


Składniki:
  • 500 gr karkówki lub polędwicy 
  • 2 marchewki
  • 1 cukinia
  • cebula
  • 300 gr pieczarek
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
  • słodka śmietana
  • natka pietruszki
  • czosnek granulowany
  • majeranek
  • olej
Mięso kroimy w drobna kostkę a następnie przyprawiamy dokładnie solą, pieprzem, paprykami, czosnkiem i majerankiem odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Marchewkę i cebulę obieramy. Następnie wszystkie warzywa kroimy w talarki. Na odrobinie oleju i na bardzo dużym ogniu podsmażamy mięso, po czym dorzucamy nasze warzywa i smażymy jeszcze chwileczkę. Zalewamy całość wrzącą wodą (tak żeby całość była przykryta). Gotujemy do miękkości mięsa, doprawiamy do smaku, dodajemy słodką śmietanę i posypujemy natką pietruszki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz