Mała wariacja z mięsem mielonym!
Składniki:
- 400 gram mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebulka bardzo drobno posiekana
- 1 łyżka musztardy ostrej
- 1 żółtko do masy + jajka do kotletów (wszystko zależy od wielkości kotlecików i ile Wam wyjdzie)
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej
Mięso dokładnie wyrabiamy z żółtkiem, cebulką, musztarda, solą i pieprzem. Jeżeli masa będzie za rzadka dodajemy odrobinę bułki tartej. Formujemy dosyć duże kotlety w których małą szklaneczką wycinamy środek, obtaczamy je dokładnie w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju obsmażamy nasze oponki z każdej strony pod koniec smażenia w każda dziurkę wbijamy jajko i smażymy na każdej stronie po około 30 sekund tak żeby białko się ścięło.
jejku, ale bajernackie danie! Takie efektowne, haha:)
OdpowiedzUsuńIjej ale bardzo ciekawy pomysł, zrobię mężowi :)
OdpowiedzUsuńEfektowne i bardzo smaczne!
OdpowiedzUsuń