niedziela, 21 kwietnia 2013

Najlepsza zupa pomidorowa

Prawdziwa, delikatna i niezwykle smaczna, moja ulubiona zupa pomidorowa z pomidorami, podsmażaną cebulką, makaronem i dużą ilością pietruszki. 



Składniki:
  • 1,5 litra bulionu 
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory bez skórki
  • drobny makaron
  • natka pietruszki
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • śmietana
  • cukier
 Pomidory (bez gniazd nasiennych) i cebulę pokroić w kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć warzywa na maśle. Dodać do gotującego się bulionu. Następnie zagotować makaron według przepisu na opakowaniu. Do gotującego się bulionu dodajemy koncentrat. Gotować jeszcze jakieś 10 minut.   Gotową zupę należy połączyć ze śmietaną. Doprawić do smaku. Na talerze rozłożyć ugotowany makaron, polać zupą i posypać natką pietruszki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz