Zapiekanka z pieczarkami to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Te kupowane w budkach z hot-dogami za czasów mojego dzieciństwa były bardzo smaczne niestety teraz przeważnie są to zapiekanki mrożone. Dlatego zrobione samodzielnie smakują najlepiej.
Składniki:
- 2 bagietki
- 2 kulki mozzarelli lub inny ulubiony ser
- 200 gr pieczarek
- 1 cebula
- kawałek świeżego ogórka
- sól
- pieprz
- kawałek pora
- łyżka masła
Pieczarki i cebule kroimy w talarki i podsmażamy na maśle, doprawić do smaku sola i pieprzem. (postarajcie się żeby pieczarki nie były za suche może być w nich odrobinę soków "własnych"). Bagietki przekrajamy na pół kładziemy pieczarki, plastry sera i zapiekamy przez około 10 minut w 180 stopniach C.
Ogórka kroimy w plastry, pora oczyszczamy i kroimy w bardzo cienkie talarki warzywa kładziemy na upieczone zapiekanki a na sam koniec polewamy keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz