Czy ktoś ma może ochotę na pożądany kawałek mięsa?! Polecam na chleb jak i na obiadek!
Składniki:
- 100 g kurzej wątróbki
- olej
- sól
- pieprz
- łyżeczka majeranku
- cebula
- 1/2 kg mielonego mięsa
- bułka tarta
- 1 jajo
- 1 łyżka musztardy
Mielone mięso włożyć do miski dodać jajko, bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Wyrobić mięso na gładką masę. Na blacie stołu położyć dwa arkusze folii aluminiowej i posypać ją bułką tartą.
Wyłożyć na folię mięso mielone i rozłożyć je na kształt prostokąta. Na środku mięsa ułożyć wątróbkę i cebulę. Zawinąć mięso w zgrabną roladę :) ciasną zawinąć folię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około godziny. Pod koniec zrumienić odwiązując folię i zwiększyć temperaturę o 20 stopni.
Dla mnie taka rolada to nowość. Nigdy tego nie widziałam ale dzisiaj zrobię. Wygląda znakomicie.
OdpowiedzUsuńJeste bardzo smaczna :) polecam
Usuń