Pyszne rogaliki, które na pewno każdemu zasmakują. U mnie w domu za długo nie poleżały zaledwie kilka godzin, bardzo smaczne, kruche rogaliki polecam.
Przepis zmodyfikowany pochodzi z tej strony
Składniki:
- kostka masła
- 250 gr twarogu tłustego
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1,5 szkl. mąki
Składniki na polewę:
- cukier puder
- sok z cytryny
- odrobina śmietany słodkiej
Składniki na lukier dokładnie wymieszać do uzyskania gęstej polewy lukrowej
Pozostałe składniki :
- dowolna marmolada
- mąka do podsypania stolnicy
Do miski wsypać mąkę, dodać masło, zagnieść na jednolite ciasto, następnie dodać ser i cukier waniliowy ponownie zagnieść. Ciasto podzielić, rozwałkować na koło, podzielić na części (jak pizze) i na podstawie każdego trójkąta ułożyć po łyżeczce konfitury i zwinąć rogaliki. Piec w rozgrzanym piekarniku 200 stopni C przez 15-20 minut. Jeszcze ciepłe polać lukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz