Bardzo smaczna, soczysta karkóweczka w sam raz na obiadek, lubię robić takie dania przy których dużo się nie napracuję a do tego nie ma dużo garów do zmywania.
Składnik:
- 4 plastry karkówki
- 1 cebula biała i 1/2 czerwonej (opcjonalnie)
- 4 plastry sera
- 8 obranych pieczarek
- przyprawa do karkówki bądź dowolne przyprawy (papryka, pieprz, sól)
- keczup
Karkówkę oczyścić i lekko rozbić. Natrzeć przyprawami i posmarować z każdej strony keczupem. Odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Posiekać drobno cebulę, pieczarki pokroić w plasterki. Mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego bądź blaszki wyłożonej folią aluminiową posypać warzywami i piec pod przykryciem 2 godziny w temperaturze 180 stopni C pod koniec pieczenia położyć plasterki sera.
Spodobała mi się nazwa "z bonusami" :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa rowniez pozdrawiam:) a karkowka bardzo smaczna
OdpowiedzUsuń