poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Pieczona karkówka z bonusami

Bardzo smaczna, soczysta karkóweczka w sam raz na obiadek, lubię robić takie dania przy których dużo się nie napracuję a do tego nie ma dużo garów do zmywania. 








Składnik:
  • 4 plastry karkówki
  • 1 cebula biała i 1/2 czerwonej (opcjonalnie)
  • 4 plastry sera
  • 8 obranych pieczarek
  • przyprawa do karkówki bądź dowolne przyprawy (papryka, pieprz, sól)
  • keczup
Karkówkę oczyścić i lekko rozbić. Natrzeć przyprawami i posmarować z każdej strony keczupem. Odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Posiekać drobno cebulę, pieczarki pokroić w plasterki. Mięso wyłożyć do naczynia żaroodpornego bądź blaszki wyłożonej folią aluminiową posypać warzywami i piec pod przykryciem 2 godziny w temperaturze 180 stopni C pod koniec pieczenia położyć plasterki sera.

2 komentarze: