wtorek, 15 października 2013

Drobiowe roladki z pieczarkami i boczkiem

Tym razem proponuje połączenie piersi z kurczaka z pieczarkami i boczkiem. Tak podane mięso jest bardzo soczyste i delikatne. 


Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 200 gr pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • mąka 
  • łyżka masła
  • 4 cienkie plastry boczku wędzonego
Pieczarki i cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać masło doprawić solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Pierś przeciąć na 4 płaskie kotlety, każdy włożyć do torebki foliowej i cieniutko rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozłożyć po plastrze boczku i  ostudzone pieczarki. Zwinąć roladki. Mięso obtoczyć w jajku i mące pszennej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkie roladki, Twoje prezentują się bardzo apetycznie :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. O kurcze jakie pyszności ! :))) aż zgłodniałam ! :) pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń