Tym razem proponuje połączenie piersi z kurczaka z pieczarkami i boczkiem. Tak podane mięso jest bardzo soczyste i delikatne.
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 200 gr pieczarek
- 1 średnia cebula
- olej
- sól
- pieprz
- jajko
- mąka
- łyżka masła
- 4 cienkie plastry boczku wędzonego
Pieczarki i cebule drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić warzywa. Chwile smażyć i dodać masło doprawić solą i pieprzem. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Ostudzić. Pierś przeciąć na 4 płaskie kotlety, każdy włożyć do torebki foliowej i cieniutko rozbić. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa rozłożyć po plastrze boczku i ostudzone pieczarki. Zwinąć roladki. Mięso obtoczyć w jajku i mące pszennej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.
O mniam, mniam! Pyszne! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie roladki, Twoje prezentują się bardzo apetycznie :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńPolecam :) pozdrawiam
UsuńWyglądają pysznie!
OdpowiedzUsuńO kurcze jakie pyszności ! :))) aż zgłodniałam ! :) pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuń