Tak myślałam i myślałam co by tu wymyślić na ten obiad, aż w końcu wymyśliłam i był to strzał w "10" zdecydowanie polecam to danie. Smak idealny, niczego mi nie brakowało w tej karkówce, ja podałam ją na plackach ziemniaczanych z odrobiną jogurtu greckiego.
Składniki:
- 3 plastry karkówki
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 1 kulka mozzarelli
- 1/2 szklanki śmietany kremowej
- pietruszka
- musztarda
- sól
- pieprz
- papryka w proszku
Karkówkę oczyścić i lekko rozbić, przyprawić i posmarować z każdej strony musztardą. Odstawić do lodówki na jakieś 2 godzinki, następnie zetrzeć na tarce pieczarki i położyć pokrojoną cebulę (można to delikatnie posypać pietruszką) polać to wszystko ubitą śmietaną (z odrobiną soli i pieprzu). Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piec około 2 godzin pod koniec pieczenia położyć plastry mozzarelli, odkryć i zapiekać tak jeszcze 15 minut.
pyszny obiadek:)
OdpowiedzUsuńFantastyczny obiad, lubię mięso zapieczone z różnymi dodatkami, a z pieczarkami i serem w szczególności...
OdpowiedzUsuń