środa, 19 września 2012

Ziemniaczki w paski

Bardzo smakowity dodatek do dań mięsnych, bardzo proste ziemniaczki i bardzo smaczne.



Składniki:

  • 1 kg mniejszych ziemniaków 
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Ziemniaki obrać. Ponacinać je w plastry - głęboko, ale tak, żeby wszystkie plastry trzymały się razem,  posmarować ziemniaki oliwą z oliwek. Posypać przyprawami.Piekarnik nagrzać do temperatury 200C. Blachę posmarować olejem i ułożyć na niej ziemniaki. Piec około 1,5 godziny. Ja pierwsze 30 minut piekłam pod przykryciem następnie je odkryłam. Kiedy będą gotowe posypać je koperkiem. 

4 komentarze:

  1. aż mi ślinka pociekła <3
    pozdrawiam ciepło,
    Szana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię takie podobne ziemniaczki tyle że w mundurkach i takie duże, ale Twoje bardzo mi się spodobały:) Super takie rumiane:)

    OdpowiedzUsuń
  3. W mundurkach tez napewno byłyby dobre :)

    OdpowiedzUsuń