Bardzo smakowity dodatek do dań mięsnych, bardzo proste ziemniaczki i bardzo smaczne.
Składniki:
- 1 kg mniejszych ziemniaków
- koperek
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Ziemniaki obrać. Ponacinać je w plastry - głęboko, ale tak, żeby wszystkie plastry trzymały się razem, posmarować ziemniaki oliwą z oliwek. Posypać przyprawami.Piekarnik nagrzać do temperatury 200C. Blachę posmarować olejem i ułożyć na niej ziemniaki. Piec około 1,5 godziny. Ja pierwsze 30 minut piekłam pod przykryciem następnie je odkryłam. Kiedy będą gotowe posypać je koperkiem.
aż mi ślinka pociekła <3
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńRobię takie podobne ziemniaczki tyle że w mundurkach i takie duże, ale Twoje bardzo mi się spodobały:) Super takie rumiane:)
OdpowiedzUsuńW mundurkach tez napewno byłyby dobre :)
OdpowiedzUsuń