Krokiety......mniam.....bardzo lubię szczególnie te z pieczarkami! Polecam
- 3 jajka
- około 500ml mleka
- mąka 1,5szklanki do 2 - musicie to sami ustalić w zależności od gęstości ciasta
- 5 łyżek oleju
- szczypta soli
- 500 gr pieczarek
- 2 cebule
- odrobina masła
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia
Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki, odstawić je na jakieś 30 minut.
W tym czasie przygotować farsz: podsmażyć pieczarki razem z cebulą na odrobinie masła. Doprawić do smaku.
Zmiksować farsz blenderem.
Każdego naleśnika smarować farszem, zwinąć w rulonik, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz