Wspaniała, delikatna ryba naprawdę warta wypróbowania. Można ją podawać na różne sposoby nie tylko z tym sosem.
Przepis na sposób przygotowywania ryby według Grzegorza Olejarka.
Składniki:
- 250 gr filetu z dorsza
- około 25 gr soli morskiej
Filet z dorsza dzielimy na dwie części. Zasalamy dokładnie i zawijamy bardzo dokładnie w folię spożywczą. Odstawiamy na 15 minut. Następnie gotujemy rybę w wodzie o tem. 57 stopni C (ja gotowałam ją na średnim ogniu tak żeby woda nie bulgotała) przez około 10 minut.
Przepis na sos znajdziecie tu
Wygląda przepysznie ! :)
OdpowiedzUsuńRyba w taki sposób ugotowana zachowuje wszystkie swoje smaki, musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńDodaje sie do obserwowanych:) U mnie początki dopiero ale i tak zapraszam :)http://agaslodziak.blogspot.com/ Pozdrawiam Aga:)
OdpowiedzUsuńNa pewno odwiedzę Twoja stronę :) pozdrawiam
Usuń