Prawdziwe spaghetti z dodatkiem doskonałego wina Celebro, które posiada delikatnie owocowy bukiet i doskonałą harmonię smaku.
Składniki:
- cebula
- marchewka
- 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- oliwa
- 1/2 szklanki czerwonego wina Celebro
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- oregano
- 1 1/2 szklanki bulionu mięsnego
- sól
- cukier
- pieprz
- 1/2 kg pomidorów obranych ze skórki i pozbawionych nasion
Posiekać bardzo drobno cebulę i marchewkę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać warzywa i mięso mielone. Powoli smażyć na małym ogniu, mieszając. Wlać wino. Mieszać aż odparuje. Dodać przecier pomidorowy i pomidory pokrojone w drobną kostkę. Przyprawić oregano i pieprzem. Dodać bulion i od czasu do czasu mieszając, gotować 2 godziny pod przykryciem na bardzo małym ogniu. Jeżeli trzeba doprawić pieprzem, solą i cukrem. Ugotować makaron spaghetti (300 gr). Podawać makaron z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz