niedziela, 12 sierpnia 2012

Naleśniki z jajem

To dość nietypowe naleśniki, ja je przygotowuję jako dodatek do zupy. Nie mam nic lepszego lekka zupka i  konkretny naleśnik.







Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • około 1 szklanki mąki
  • około 2 szklanek mleka
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka natki pietruszki
  • 3 jajka
  • odrobina oleju do usmażenia
Składniki na farsz:
  • ser (tak około 2 plastrów na naleśnik)
  • kiełbasa podwędzana lub szynkę (kilka plasterków na naleśnik)
  • jajka sadzone (1-2 na naleśnik)
Przygotowanie:
Z podanych składników przygotowujemy ciasto na naleśniki (wszystko do miski i dobrze wymiksować:)
Zaczynamy smażenie. Obsmażamy naleśnik z jednej strony, przewrócamy na drugą i odrazu kładziemy na jedną połowę: ser,kiełbasę,jajka przykrywamy druga połową i trzymamy jeszcze chwilkę na patelni uważając żeby się naleśnik nie przypalił. No i gotowe! Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz