To dość nietypowe naleśniki, ja je przygotowuję jako dodatek do zupy. Nie mam nic lepszego lekka zupka i konkretny naleśnik.
Składniki na ciasto naleśnikowe:
- około 1 szklanki mąki
- około 2 szklanek mleka
- sól
- pieprz
- 4 łyżki oleju
- łyżka natki pietruszki
- 3 jajka
- odrobina oleju do usmażenia
- ser (tak około 2 plastrów na naleśnik)
- kiełbasa podwędzana lub szynkę (kilka plasterków na naleśnik)
- jajka sadzone (1-2 na naleśnik)
Z podanych składników przygotowujemy ciasto na naleśniki (wszystko do miski i dobrze wymiksować:)
Zaczynamy smażenie. Obsmażamy naleśnik z jednej strony, przewrócamy na drugą i odrazu kładziemy na jedną połowę: ser,kiełbasę,jajka przykrywamy druga połową i trzymamy jeszcze chwilkę na patelni uważając żeby się naleśnik nie przypalił. No i gotowe! Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz